Utilizaţi în mod corespunzător etichetele pentru titluri

Utilizaţi în mod corespunzător etichetele pentru titluri

Ghid Google

Etichetele pentru titluri (nu trebuie confundate cu eticheta HTML <head> sau cu anteturile HTTP) sunt utilizate pentru a prezenta utilizatorilor structura paginii. Există şase dimensiuni de etichete pentru titluri, începând cu <h1>, cea mai importantă, şi terminând cu <h6>, cea mai puţin importantă.

Întrucât etichetele pentru titluri măresc textul pe care îl cuprind, raportat la textul normal din pagină, ele reprezintă un indiciu vizual pentru utilizatori, care îi informează că respectivul text este important şi că i-ar putea ajuta să obţină detalii cu privire la tipul conţinutului de sub textul titlului. Mai multe dimensiuni de titluri utilizate în ordine pot ajuta la crearea unei structuri ierarhice a conţinutului, simplificând navigarea utilizatorilor în document. 

Practici bune pentru etichetele de titluri
• Imaginaţi-vă că scrieţi o schiţă - Similar cu crearea unei schiţe pentru un ziar mare, gândiţi-vă care vor fi principalele puncte şi subpuncte ale conţinutului din pagină, apoi decideţi unde trebuie utilizate în mod corespunzător etichetele pentru titluri.
Evitaţi:
• plasarea în etichetele pentru titlu a unui text care nu ar fi util pentru definirea structurii paginii
• utilizarea etichetelor pentru titluri în locurile în care ar putea fi mai adecvate alte etichete, de exemplu, <em> şi <strong>
• trecerea ilogică de la o dimensiune de etichetă pentru titlu la alta
• Nu utilizaţi în mod excesiv titlurile în pagină - Utilizaţi în mod logic etichetele pentru titluri. Prea multe etichete pentru titluri într-o pagină pot îngreuna examinarea conţinutului de către utilizatori, cărora le va fi dificil să stabilească unde se încheie un subiect şi unde începe altul.
Evitaţi:
• utilizarea excesivă a etichetelor pentru titluri în pagină
• amplasarea întregului text al unei pagini într-o etichetă pentru titlu
• utilizarea etichetelor pentru titlu în simplul scop de a formata textul, şi nu pentru a prezenta structura 

Utilizaţi în mod corespunzător etichetele pentru titluri [sursa]