Promovaţi în mod corespunzător site-ul dvs. Web

Promovaţi în mod corespunzător site-ul dvs. Web

Ghid Google

Deşi majoritatea linkurilor spre site-ul dvs. Web se vor obţine treptat, pe măsură ce utilizatorii descoperă conţinutul dvs. prin căutare sau prin alte modalităţi şi fac trimitere spre acesta, Google înţelege că aţi dori să îi informaţi pe ceilalţi despre eforturile depuse pentru crearea conţinutului dvs. Promovarea eficientă a noului conţinut va duce la o descoperire mai rapidă de către cei care suntinteresaţi de acelaşi subiect. La fel ca în cazul celorlalte puncte din acest document, aplicarea acestor
sfaturi într-o măsură excesivă poate afecta negativ reputaţia site-ului dvs. 

Practici bune pentru promovarea site-ului Web
• Publicaţi articole de blog legate de noul conţinut sau de noile servicii - Un articol de blog pe propriul site, prin care informaţi baza dvs. de utilizatori că aţi adăugat ceva nou, este o metodă foarte bună de promovare a noului conţinut sau a noilor servicii. De asemenea, şi alţi webmasteri care urmează site-ul Web sau feed-ul dvs. RSS ar putea prelua informaţia.
• Nu uitaţi de promovarea offline - Eforturile depuse pentru promovarea offline a firmei sau site-ului dvs. pot aduce, de asemenea, satisfacţii. De exemplu, dacă aveţi un site al firmei, adresa URL a acestuia trebuie să fie inclusă pe cărţile de vizită, în antetul hârtiei de corespondenţă, pe afişe etc. De asemenea, puteţi trimite clienţilor buletine informative periodice prin e-mail, informându-i cu privire la noul conţinut de pe site-ul Web al firmei.
• Fiţi la curent cu site-urile mediilor sociale - Site-urile bazate pe interacţiunea utilizatorilor şi pe colaborare au simplificat asocierea grupurilor de persoane interesate cu conţinutul relevant.
Evitaţi:
• încercarea de a promova fiecare nou fragment de conţinut creat; obiectivul dvs. trebuie să fie elementele mari, interesante
• implicarea site-ului în acţiuni prin care conţinutul este promovat în mod artificial pe o poziţie superioară în cadrul acestor servicii
• Adăugaţi firma în centrul Local Business Center al Google - Dacă administraţi o firmă locală, adăugarea informaţiilor legate de aceasta în centrul Local Business Center al Google vă va ajuta să ajungeţi la clienţii serviciilor Hărţi Google şi căutare pe Web. Centrul de ajutor pentru webmasteri oferă sfaturi suplimentare cu privire la promovarea firmei dvs. locale.
• Comunicaţi cu cei din comunitatea asociată site-ului dvs. - Este posibil să existe mai multe site-uri care acoperă subiecte similare cu ale dvs. Comunicarea cu aceste site-uri este, de obicei, utilă. Subiectele populare din domeniul sau comunitatea dvs. pot crea idei suplimentare pentru conţinut sau dezvoltarea unei bune resurse pentru comunităţi.
Evitaţi:
• răspândirea prin metode de tip spam a solicitărilor de linkuri pe toate site-urile cu subiecte similare domeniului dvs.
• achiziţionarea de linkuri de la un alt site, în scopul de a obţine PageRank în loc de trafic

Promovaţi în mod corespunzător site-ul dvs. Web [sursa]