Optimizaţi utilizarea imaginilor

Optimizaţi utilizarea imaginilor

Ghid Google

Imaginile pot părea o componentă directă a site-ului dvs., însă puteţi optimiza utilizarea acestora.
Toate imaginile pot avea un nume de fişier şi un atribut „alt” diferite, de care trebuie să profitaţi.
Atributul „alt” vă permite să specificaţi text alternativ pentru imagine, în cazul în care, din diferite
motive, aceasta nu poate fi afişată.

De ce să utilizaţi acest atribut? Dacă utilizatorul accesează site-ul cu un browser care nu acceptă imaginile sau dacă utilizează tehnologii alternative, cum ar fi un cititor de ecran, conţinutul atributului alt furnizează informaţii cu privire la imagine. 

De asemenea, dacă utilizaţi o imagine ca link, textul alternativ pentru respectiva imagine va fi tratat în mod similar cu textul ancoră al unui link text. Cu toate acestea, nu recomandăm utilizarea excesivă a imaginilor ca linkuri pentru navigarea pe site, când linkurile text ar putea îndeplini acelaşi rol. În final, optimizarea numelor de fişier şi a textului alternativ facilitează înţelegerea imaginilor de proiectele de căutare a imaginilor, cum ar fi Căutarea de imagini Google. 

Practici bune pentru imagini
• Utilizaţi text alternativ şi nume de fişiere scurte, dar descriptive - La fel ca multe dintre celelalte părţi ale paginii pe care doriţi să o optimizaţi, se recomandă ca numele de fişiere şi textul alternativ (pentru limbile ASCII) să fie scurte, dar descriptive.
Evitaţi:
• utilizarea unor nume de fişiere generale, de exemplu, „imagine1.jpg”, „img.gif”, „1.jpg”, când este posibil (anumite site-uri, cu mii de imagini, pot să utilizeze denumirea automată a imaginilor)
• crearea unor nume de fişiere extrem de lungi
• încărcarea cu cuvinte cheie a textului alternativ sau copierea şi inserarea unor propoziţii întregi
• Furnizaţi text alternativ când utilizaţi imagini ca linkuri - Dacă totuşi decideţi să utilizaţi o imagine ca link, completarea textului alternativ pentru aceasta ajută motorul de căutare Google să înţeleagă mai multe despre pagina spre care faceţi trimitere. Imaginaţi-vă că scrieţi un text ancoră pentru un link text.
Evitaţi:
• crearea unui text alternativ prea lung, care ar fi considerat spam
• utilizarea numai de imagini ca linkuri pentru navigarea pe site
• Stocaţi imaginile într-un director propriu - În loc de a avea fişiere de imagini răspândite în mai multe directoare şi subdirectoare din domeniu, vă recomandăm să grupaţi imaginile întrun singur director (de exemplu, brandonsbaseballcards.com/images/). Astfel, este simplificată calea spre imagini.
• Utilizaţi tipuri de fişiere acceptate la nivel general - Majoritatea browserelor acceptă formatele de imagine JPEG, GIF, PNG şi BMP. De asemenea, o idee bună este ca extensia numelui de fişier să corespundă cu tipul de fişier. 

Optimizaţi utilizarea imaginilor [sursa]